Er zijn geen wettelijke voorschriften voor het vervoer van overledenen. Dit biedt nabestaanden een grote keuzevrijheid van het rouwvervoer. We geven u een idee van de mogelijkheden. Prijzen worden op verzoek overlegd.

Rouwvervoer 

  • Rouwauto zwart, grijs of wit
  • Uitvaartbus
  • Paard en wagen
  • Koets
  • Oldtimer
  • Motor met zijspan of aanhanger
  • Loopkoets
  • Bakfiets

 

Rouwauto’s en volgauto’s zijn leverbaar in zwart, grijs en wit van allerlei merken. Mercedes, Cadillac en Lincoln zijn veel voorkomende merken.

auto1

Rouwstoet witte Cadillac rouwauto met witte Mercedes volgauto’s

auto2

Cadillac

auto3

Het Amerikaanse automerk Cadillac wordt door Bennet, S&S Superior omgebouwd tot rouwauto.

Speciaal voor motorliefhebbers

 motor2

(links) Harley Davidson met zijspan kan inclusief chauffeur worden gereserveerd voor het vervoer van de overledene. (rechts) Motor met aanhanger

Loopkoets

loopkoets

De loopkoets voor het vervoer van de overledene wordt tijdens een uitvaart door nabestaanden voortbewogen. Tijdens de tocht naar de laatste rustplaats kan men dicht bij de overledene blijven. Een waardige, stijlvolle laatste reis.

 

 

Oldtimer

old1 old2

Voor liefhebbers van klassieke auto’s zijn diverse oldtimer rouwauto’s te huur voor  het rijden van uitvaarten. De witte Vanden Plas Princess is een kopie van de rouwauto waarin prinses Wilhelmina in 1962 is vervoerd van Paleis het Loo naar Den Haag. De Vanden Plas Princess volgauto biedt ruimte aan 7 personen. Met deze witte oldtimer rouwauto en volgauto krijgt de uitvaart de stijl uit vroeger tijden en koninklijke allure.

Rouwkoets

koets

Exclusief en indrukwekkend is een rouwkoets. Rouwkoetsen zijn in witte en zwarte uitvoering. De zwarte rouwkoetsen worden geleverd met palfrenier en 2 of 4 Friese paarden.

Paard & wagen

wagen
Op bijzondere wijze naar de laatste rustplaats? De kist of mand kan op een authentieke Brabantse boerenkar door een Belgisch trekpaard naar het graf gereden worden. ,-

 

Uitvaartbus

bus1

De uitvaartbus is een moderne vorm van rouwvervoer waarbij u samen met familie en vrienden uw dierbare kunt begeleiden op zijn of haar laatste reis. Deze reis kan geheel naar eigen wens worden ingevuld. Zo bied de uitvaartbus de mogelijkheid een rondrit langs plekken met emotionele waarde te maken.

De bakfiets

bakfiets

Een alternatief voor een gemotoriseerde uitvaart. De rouwbakfiets maakt van een lopende of fietsende rouwstoet één geheel. De kist van de overledene past in de bak van deze uit 1964 stammende Gazelle bakfiets dankzij de scharnierende voorklep.